ЛЕТОПИС НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА - История и личности - том 1 Преглед отблизо

ЛЕТОПИС НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА - История и личности - том 1

Нов продукт

Борис Цацов

Повече детайли

0,00 лв с вкл. данък

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

Книгата е двуезична – на български и английски език, оформена луксозно, богато илюстрирана с твърда подвързия.

Дните на човека са като трева, като полски цвят..., понесе се над него вятърът, и няма го, и мястото му вече го не познава.(Псалом 102:15-16)

“Като размисляме над боговдъхновените слова на Псалмопевеца св. пророк и цар Давид, описващи преходността на земния човешки живот, с признателност си спомняме за нашите църковно-народни труженици, градили българската духовност през вековете.

Днес, когато държавата ни е пълноправен член на Европейския съюз, за нас е чест и духовно удовлетворение да си спомним, че многовековната ни история винаги е била свързана и се е формирала редом и с историята на Българската православна църква.

Разгръщайки с увлекателна лекота страниците на този труд, усърдно съставен от нашия църковен изследовател г-н Борис Цацов, читателят ще се докосне до множество образи и събития от времето, за да усети неугасващия дух, ръководил предците ни по пътя на техния жизнен друм и служение.

Нека тези възродени искри на родова памет бъдат образец за идните поколения българи, като им напомнят за достойното ни минало и за националната ни принадлежност.”

                                                                       Видински митрополит Дометиан

 

580 стр., твърда подвързия, двуезична

ISBN 978-954-463-124-6     бълг.- англ. ез.           Цена 59 лв.