В СЛУЖБА НА БЪЛГАРИЯ 130 ГОДИНИ БЪЛГАРСКА ЦАРСКА ДИНАСТИЯ 1887-2017

Нов продукт

Специално издание, с подвързия от кадифепо случай 80-годишния юбилей на Н.В. Цар Симеон II. Съдържа подробно описание на произхода на българската царска династия, историческите факти и делата им в служба на България. Текстът е на български и английски език.

Повече детайли

250,00 лв с вкл. данък

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

“Преди 130 години един високообразован европейски Принц, потомък на древни родове и династии, отдаден страстно на природата и романтичната древност, на генеалогията и хералдиката, полиглот и космополит, се възкачва на престола на новоосвободена България и завинаги свърза своята и на потомците си съдба с тази на Българите!

Негово Кралско Височество Фердинанд Максимилиян Карл Леополд Мария, Принц Сакс-Кобург-Готски и Херцог Саксонски, Принц на Кохари, Чабраг и Цитня, Граф на Мурани, става Княз Фердинанд Български – бъдещият Цар на Българите. Роднина на най-влиятелните короновани особи в тогавашния свят, по кръв свързан с Британската, Белгийската, Португалската, Френската, Баварската, Бразилската, Австро-Унгарската, Испанската Корона! …”

 

Албумът се издава по случай 80-годишния юбилей на Н.В. Цар Симеон II. Съдържа подробно описание на произхода на българската царска династия, историческите факти и делата им в служба на България. С предисловие от Н. В. Цар Симеон II. Текстът е на български и английски език.

Автор и съставител на изданието е доц. д-р Ивайло Шалафов.

Най-важните моменти от живота им са илюстрирани в приложението от уникални снимки, голяма част от които се публикуват за първи път.

Изданието е във вид на хоризонтален луксозен албум със специална подвързия от пплат кадифе със златен отпечатък и оригинално художествено оформление на книжното тяло, външната страна на което също е покрито със златен прашец.

Издание на „Български Бестселър – Национален музей на българската книга и полиграфия” и Фонд „Цар Борис и Царица Иоанна” – Царски дворец Врана.

 

216 стр. , твърда подвързия, български и английски език                                                                                      

цена 250 лв.

ISBN 978-954-463-197-0