ЗАЗОРЯВАНЕ ИЗБРАНИ РАЗКАЗИ Преглед отблизо

ЗАЗОРЯВАНЕ ИЗБРАНИ РАЗКАЗИ

Нов продукт

ЗАЗОРЯВАНЕ

ИЗБРАНИ РАЗКАЗИ

ДИМИТЪР ТОМОВ

Повече детайли

30,00 лв с вкл. данък

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

Димитър Томов – “Разказвачът на българското”

Без колебание може да се твърди, че Димитър Томов е един от успешните съвременни български писатели познавачи и изследователи на българската народопсихология. Той умело използва богатството на   българския език, за да ни открие колоритни картини, дълбоки и многопластови характерологични черти по един неповторим свой художествено изграден стил и философия.

В книгата ЗАЗОРЯВАНЕ ще прочетете избрани разкази, малка част от които са публикувани преди, а другите са написани специално за тази книга.

Димитър Томов е роден на 29 октомври 1957 г. в град Павликени.

Завършва българска филология във Факултета по славянски филологии и право в Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Авторенакнигите:

“Пришълец” (1985), “Животът продължава” (1990), “Българската книижовна школа” (1997), “Безкрайният катун. Цигански работи” (2004), “Трусове на любовта” (2005), «Пътища» (2007), «Нос Павликени» (2008).

Носител е на редица награди сред които: Националната литературна награда « Николай Хайтов» (2004), Годишната награда на Съюза на българските писатели за най-добра белетристична книга за2006 г., Националната литературна награда “Йордан Йовков” за цялостно белетристично творчество и майсторство на разказа (2010), Национална литературна награда на името на Георги Караславов за цялостно творчество (2016) и др.

Разказите му са преведени на английски, руски, немски, френски, италиански и арабски език.

388 стр., твърда подвързия                                                цена 30 лв.

ISBN 978-954-463-199-4