ГРАЖДАНСКОПРАВНА ПОЕМА Преглед отблизо

ГРАЖДАНСКОПРАВНА ПОЕМА

Нов продукт

ПРАВОТО В СТИХОВЕ

проф. д-р Огнян Герджиков

Повече детайли

10,00 лв с вкл. данък

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

“ГРАЖДАНСКОПРАВНА ПОЕМА” - необикновена книга – “закон, възпят в стихове”, с автор проф. д-р Огнян Герджиков. На 135 страници гениалното перо на автора ни потапя по необичаен начин в света на гражданското право, допълнено от запомнящите се илюстации и шаржове на известния художник Калин Николов.

В предговора си към изданието проф. дюн Васил Мръчков изтъква: “Професорът събира в стихове думите, които се обичат и привличат в римувани стофи. Така правните норми, признавани да отправят предписания, се превръщат в благозвучни четиристишия с послания, които достъпно – леко и меко склоняват и убеждават. Тази магия е присъща само на постигналия съвършенство закон, който се е превърнал в право. Него има предвид Публий Ювениций Целз, когато във II в. от новата ера елегантно определя правото като изкуство на справедливото и доброто.”  

Големият Недялко Йорданов, във встъпителния си текст към книгата, определя написаното като поява на нов жанр в съвременната българска литература – Правна поезия! Не “правена”, а ПРАВНА. 

135 стр., мека подвързия

ISBN 978-954-463-189-5

Търсете още:

ОБЛИГАЦИОННОПРАВНА ПОЕМА

ВЕЩНОПРАВНА ПОЕМА

СЕМЕЙНОПРАВНА ПОЕМА