Разпродажба! В ИМЕТО НА ЖИВОТА - СБОГОМ ЖИВОТ Преглед отблизо

В ИМЕТО НА ЖИВОТА - СБОГОМ ЖИВОТ

Нов продукт

В ИМЕТО НА ЖИВОТА - СБОГОМ ЖИВОТ

Сборник съчинения на Бачо Киро Петров

Повече детайли

20,00 лв с вкл. данък

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

В ИМЕТО НА ЖИВОТА - СБОГОМ ЖИВОТ 

Сборник съчинения на Бачо Киро Петров

ISBN 978-954-463-185-7,  488 стр., твърда подвързия, цветни илюстрации.

По случай 180 годишнината от рождението на големия възрожденски деятел Бачо Киро Петров, то отпечата луксозен том с пълни събрани съчинения на този самороден поет, учител и революционер. Съставителството е дело на акад. Иван Радев, който пише в предговора към изданието:  Трябва да се знае, че още в очите на своите съвременници и близки Бачо Киро е  ярко открояваща се фигура, без самият по природа и поведение да излъчва  властност. До така създадения си авторитет и популярност не се домогва с ефектни или задкулисни средства. Запомнят се самите негови постъпки, въздействат  неговите преценки и човечност в общуването, успехите му  на педагог  пред младите, на агитатор сред възрастните, отвореността и чувствителността му към форми, които обединяват и активизират околните ...”

Изданието “В името на живота – сбогом, живот” е ценно и със своето приложение “С името на Бачо Киро – 180 години по-късно”, където съставителите цитират.

Уважаеми читателю,

Към това издание на събраното творчество на Бачо Киро представяме информация за културно-просветните средища – читалища, училища и музеи, които към  2015 година, носейки името на Бачо Киро, възсъздават най-значимото, най-ценното от неговото дело: ограмотяване на подрастващите, възпитание на високи морални ценности чрез образование и в крайна сметка културно въздигане на идните поколения българи, които да пренесат българската нация сред съвременния глобализиран свят.