СИМВОЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ Преглед отблизо

СИМВОЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

Нов продукт

Таня Николова

Енциклопедично издание

Повече детайли

0,00 лв с вкл. данък

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

Луксозно, богато илюстровано енциклопедично издание

392 стр. твърда подвързия

ISBN 978-954-463-174-1,   цена 65 лева

Исторически са се утвърдили три държавни символа – герб, знаме и химн. Заедно с това всеки българин, където и да се намира по света, носи в сърцето си още много български символи. Някои са общовалидни, други са въпрос на вътрешно усещане, но всеки от тях със свое свято място в святата памет на несломимия български дух.

Тази книга е опит на 392 богато илюстровни и луксозно оформени страници да събере и представи по-голяма част от символите на България, това, което е емблематично за българите, което представя България като страна с древна култура, славна история и достойно настояще. По азбучен ред в повече от 300 статии са представени скъпи за всеки българин исторически и природни забележителности, личности, обичаи, традиции, фолклор, произведения на народното творчество, продукти. Включени са и понятия, които трудно се поддават на класификация, но вълнуват всеки българин. „Символите на България” събират на едно място всичко, което означава „българин”, „българско”, „Родина”, „България”, при това стремейки се информацията да е възможно най-пълна, подробна и достоверна. За това допринася и богатият илюстративен и снимков материал, който подкрепя и допълва изнесеното в статиите.

Всички тези богатства могат да се видят на цветните илюстрации в изданието, предназначено да съхрани и покаже ценностите и привлекателността на българската земя и българския род – за българите и за тези, които искат да ги опознаят, но най-вече – за младото поколение, което е призвано да пренесе в бъдещето всичко, което означава „България”.