СТАРИЯТ ПЕРНИК 1891 – 1944 OLD PERNIK

Нов продукт

Нонка Кръстева

Светозар Захариев

Албум

Nonka Krasteva

Svetozar Zahariev

Album

Повече детайли

0,00 лв с вкл. данък

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

Албумът е наситен с архивни снимки, пощенски картички от началото на ХХ век от колекцията на Светозар Захариев и богат документален материал. Луксозно оформен “Старият Перник 1891 -1944” има  изключителен принос за културно – историческото наследство не само за Перник, но и за България. Авторите в хронологичен ред ни показват автентични кадри и факти от един регион играещ голяма роля в промишленото развитието на държавата ни през този период. Тези кадри ни помагат да усетим дъха и динамиката на онова време, когато времената са били сурови, трудът тежък, но хората “не са жадували за почести, улавяли са пулса на земята, когато са къртели въглища, познавали са величието и радостта на труда и са живели един труден, но осмислен живот ... И така ... Да прелистим Перник през времето ...”

Великолепното издание се осъществява със спомоществователството на родолюбивият перничанин Димитър Василев Живков, собственик на “ДИМЕЛ” ЕООД с идеята да съхрани паметта на родния град.

 

Изданието е двуезично - на български и английски език

Луксозно, с твърда подвързия, 160  стр.,

ISBN 978-954-463-171-0    -  2013 г.

The album is richly illustrated with archival photographs, postcards from the early twentieth century from the collection of Svetozar Zachariev and rich documentary material. Luxury shaped "Old Pernik 1891 -1944" has contributed immensely to the cultural - historical heritage not only for Pernik, but also for Bulgaria.

Bilingual – Bulgarian and English  

160 pages, hardback

ISBN 978-954-463-171-0